Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πανήγυρις Ι. Ν. Γενεσίου Προδρόμου Μεγάλης Βρύσης 2013


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε και πανηγύρισε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013, το Ιερόν Γενέσιον του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, το όμορφο και γραφικό χωριό του δασοσκέπαστου Πάρνωνα, η Μεγάλη Βρύση μας.





Το απόγευμα της εορτής ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τους εφημερίους Κλαδά Πρωτ. Βασίλειο Μιχαλόχρηστα και Βρεσθένων π. Ιωάννη Καμαρινό, ενώ την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθησαν ο Όρθρος μετ’ αρτοκλασίας και η Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, από τον Πρωτ. Βασίλειο Μιχαλόχρηστα, εφημέριο Κλαδά και Αρχιερατικό Επίτροπο Βρεσθένων και Καστορείου.

Κατά τη φετινή χρονιά, ο εορτασμός του Γενεσίου του Προδρόμου συνέπεσε με την μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος, του τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος, ημέρα κατά την οποία πανηγύριζαν πολλά χωριά και ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Παρ' όλα αυτά όμως, τόσο μετά τον εσπερινό το απόγευμα της Κυριακής, όσο και μετά τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Δευτέρας, πολλοί φίλοι του χωριού μας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού με τον μεγάλο ευσκιόφυλλο πλάτανο και τα γάργαρα τρεχούμενα νερά, για να διασκε-δάσουν υπό τους ήχους και τα όμορφα τραγούδια του καθιερωμένου μας πανηγυριού!

Φωτογραφίες από την πανήγυρη της εορτής, τις οποίες μας έστειλε η κ. Νάνσυ Στεφανή και την οποία πολύ ευχαριστούμε, μπορείτε να δείτε παρακάτω ή κάνοντας κλικ εδώ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου